Nincs elég ideje?

Dehogy nincs. Mindenkinek ugyanannyi van, ezt Ön is tudja. Ugyanannyi van annak is, aki tízszer több pénzt visz haza, mint Ön. És ugyanannyi van annak is, aki minimálbérből él.

És az ideje mindenkinek ugyanolyan sebességgel fogy: minden 24 órával, ami elmúlik, már csak eggyel kevesebb nap maradt hátra az életből.

Ügyfeleimnek szoktam mondani: két dolgot soha nem mondjon ki.

Az egyik ez:

"Nincs időm."

Soha, soha ne hivatkozzon az idő hiányára, mert ezzel a felelősséget hárítja és az Önt a legkevésbé sem segíti. A felelősség Önnél van, hogy eldöntse mikor mire mennyi időt fog szánni. Ezt a felelősséget javaslom, mindig tartsa magánál és legyen bátorsága is  azt felvállalni bármilyen helyzetben. Azaz ne arra hivatkozzon, hogy "nincs időm", hanem arra, hogy "ez nekem nem fontos", vagy "tekintettel egyéb teendőimre és személyes prioritásaimra, úgy döntök, hogy erre nem szánok időt".

Ne feledje: minden alkalommal, amikor azt mondja "nincs időm", önmagát gyengíti.

Helyette mondja ezt:

"Mindenre, ami számomra fontos, rászánom az időt. És a többit örömmel elengedem."

A másik, amit soha nem mondjon ki: "nincs pénzem". Ezzel is saját magát gyengíti. Vállalja a felelősséget és ezt tükrözzék a szavai is:

"Mindenre, ami számomra fontos, rászánom vagy megteremtem a pénzt. És a többit örömmel elengedem."

Ha Ön is el szeretne ide jutni, akkor töltse ki a vezetői hatékonyság tesztet,  melynek az eredményeiből és az erre szánt konzultációból megtudhatja, hogyan szabadíthat fel magának több időt annak érdekében, hogy idővel "egyre több" ideje és pénze is legyen.