Nem elég motiváltak a munkatársai?

Amikor vezetőkkel dolgozom együtt a hatékonyságuk növelésén, gyakran megkérnek, adjak eszközöket az emberek motiválásához. Mindig arra vezetem rá őket, hogy a legfontosabb motivációs eszközük az saját maguk. A személyiségük, a kisugárzásuk, a határozottságuk, a mód, ahogyan kommunikálnak.

Logikus, hogy feltevődik a kérdés: mennyire motivált maga a vezető? Gesztusaival, beszédével, viselkedésével milyen határozottságot, elszántságot, bátorságot, tisztánlátást közvetít a környezete felé?

Ha egy szervezeten belül az emberek nem elég motiváltak, az biztos, hogy ennek a problémának a megoldását nem a munkatársak szintjén, hanem a vezető(k) szintjén kell kezdeni.

Kezdje el Ön is az emberei magasabb szintű motiválását azzal, hogy kitölti a vezetői hatékonyság tesztet, melyből megtudja, mit kell változtasson vezetői kommunikációján, hogy hatékonyabban tudja motiválni munkatársait. Majd beszéljük meg a teszt eredményeit egy konzultációt során - konkrét tippet vagy azonnal gyakorlatba ültethető tanácsot fogok adni Önnek. Természetesen minden kötelezettség nélkül.