Egy vezető három fő feladata

Ezek:

1. Jövőképet alkotni.

Gondolja ki Ön is, milyen legyen a jövője. Elsősorban a saját, majd közvetlen környezete jövője. Gondolja ki azt, ami az Ön vágya. Gondolja ki azt, amitől Ön boldogabb lesz. Ami vonzó az Ön számára. Ez egy olyan valami, ami Önnek belülről jön.

Ez egy "képzelet-gyakorlat". Tornáztassa a képzeletét! Einstein-től tudjuk: "a képzelet fontosabb, mint a tudás". Önnek minden kétséget kizáróan tudnia kell, hogy mit akar - ez pedig elsősorban az Ön képzeletéből fog fakadni.

Nagyon fontos: írja le! Foglalja írásba!

A jövőkép megalkotásához ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kell megtalálnia a választ:

Milyen legyen a szervezet, amelyik a meghatározott küldetést teljesíti? Mire legyen képes? Hány fős legyen? Milyen emberek dolgozzanak benne? Milyen tulajdonságokkal bírjon ez a szervezet? Milyen termékeken, szolgáltatásokon, folyamatokon keresztül nyújtson értéket a vevőknek, ügyfeleknek? Mit mondjanak erről a szervezetről a vevők, ügyfelek? Milyen pozíciója legyen a szervezetnek a piacon levő versenytársakhoz viszonyítva?

A lényeg, hogy alakuljon ki egy izgalmas, vonzó kép az elképzelt jövőről. A jövőkép legyen lelkesítő az Ön számára!

Írja le, írja körül! Részletesen. Feltétlenül vesse papírra!

Az Ön jövőképe arról is kell szóljon, hogy az emberek egy bizonyos csoportjának az élete valamilyen szempontból jobb, gazdagabb, szebb lesz. Ez adja az értelmét annak, hogy legyen elmozdulás a jövőkép irányába. Ez maga a küldetés. Legyen jobb az ügyfeleknek, vevőknek a nekik kínált termékeken, szolgáltatásokon keresztül. És legyen jobb az Önt követő embereknek (munkatársak, alkalmazottak) is. (Ezért fogják Önt követni.)

Ennek a jövőkép gyakorlatnak a fontosságát George Bernard Shaw adja meg ezzel a mondásával:

"Ügyelj arra, hogy létrehozd, amit szeretsz, különben
kénytelen leszel megszeretni azt, amit kapsz".

Ennek fényében Ön mit fog létrehozni?

2. Kommunikálni a jövőképet az érintettek felé.

Mivel a jövőkép nem csak Önről, a vezetőről, hanem más emberekről is szól - azokról, akikkel együtt fogja azt megvalósítani, - fontos, hogy a jövőképet az Ön követői (a vezetett emberek) megértsék, és magukévá tegyék. Ehhez az elképzelt jövőképet Önnek úgy kell kommunikálnia, hogy attól a követői lelkesek legyenek. (Ehhez erősen ajánlott jó előadóvá válnia - erre való a prezentációs tréning.)

Nagy hiba ezt annyival elintézni, hogy "ezek a célok, ezt kell teljesíteni". Pont ez a hozzáállás eredményezi azt, hogy nagyon sok munkavállaló nyögvenyelősen áll hozzá a dolgokhoz, a változásokat inkább elutasítja, mint felkarolja, és ellenáll pont annak, ami neki is jobb lenne: a fejlődésnek.

Önnek, mint vezetőnek feladata eladni az embereinek a kialakított jövőképet. Feladata megmutatni nekik, hogy mivel és hogyan lesz nekik jobb, ha megvalósítják az elképzelt jövőképet. Feladata lelkesíteni őket. Ezzel tudja megteremteni az Önt követők egyéni motivációját a jövőkép megvalósítására.

3. Elősegíteni, hogy a vezető mögé felsorakozott emberek maximális együttműködésben („egy csónakban evezünk”), nap mint nap tegyenek is a jövőkép megvalósításáért.

A jövőkép megvalósítása érdekében Önnek létre kell hoznia egy együttműködő emberekből álló, összetartó szervezetet, majd "a szálakat mozgatnia kell". Csapatot kell építenie. Tudnia kell, hogy a követők magukévá tették a jövőképet és nap mint nap annak létrehozásán munkálkodnak.

Ennek a feladatnak a teljesítése során ilyen és hasonló kérdéseket érdemes Önnek feltennie magában: a stratégiát ismerve milyen elvégzendő feladatok vannak? Adott feladathoz milyen emberre van szükség? Minden emberre: ez az ember mennyire tölti be a rá bízott szerepet? Mennyire képes a rá bízott feladatokat elvégezni? Rendelkezik-e ez az ember vezetői képességekkel? Elképzelhető-e, hogy a jövőben vezetői feladatokat is rá fog lehetni bízni? Tud-e jól bánni emberekkel? Hol vannak elakadva az embereim? Mikor van rám szükség és mikor nincs? Hogyan áramlik az információ az emberek között? Milyen a hangulat a csapatban? (...  és így tovább).

Ebből is látható, hogy az Ön figyelme nagy mértékben az embereire kell irányuljon. A feladatokat majd elvégzik ők, feltéve, hogy megkapják Öntől mindazt, ami ahhoz kell, hogy akarják és el is tudják végezni az adott feladatot. Ehhez Önnek vezetőként nem kevés emberismeretre is szüksége van.

Ön nem elsősorban önmagáért vezető, hanem azokért, akiket vezet és akiket szolgál. Ezt javaslom, mindig tartsa szem előtt.

Fentiek fényében Önnek nem az a feladata, hogy dolgozzon, hanem az, hogy vezessen. Azért, hogy - egy idő után - Ön nélkül is jól menjenek a dolgok.