7 intő jel, hogy az Ön karrierje veszélyben van

Lelkiállapot, életcél, szerelem? Néhány fontos dolog, melyekre mind-mind  kihat az Ön karrierjének alakulása. 7 intő jel, amire érdemes odafigyelnie, mielőtt bajba kerül.

1. Gyakran megsértődik

Megsértődik, mert nem kapott fizetésemelést. Megsértődik, mert valamivel kapcsolatban nem kérték ki a véleményét. Megsértődik, mert valakitől nem kapja meg a szükséges támogatást az elképzeléséhez.

A sértődés az alacsony önbecsülésű ember reakciója a külvilág egyes történéseire. Azt jelzi, hogy nem vállal 100%-os felelősséget mindazért, ami benne zajlik. 100%-os felelősség vállalása nélkül Ön sem számíthat sok jóra a karrierjét illetően.

Egy sikeres vállalkozó hölgy mondta egyszer: „megtanultam, hogy az üzleti életben nincs sértődés.” Igaza van. És továbbmennék: az élet bármely területén se legyen.

Javaslat: hagyja abba a sértődést egyszer és mindenkorra. Legyen egy jövőképe, és rendületlenül haladjon abba az irányba. Amikor valami nem úgy történik, ahogy szeretné, tegye fel magában a kérdést, hogy mit tudna tenni azért, hogy valami, amit szeretne, megtörténjen. De ne sértődjön! Tápláljon magában pozitív érzelmeket, mindig.

2. Nincsenek kristálytiszta, írásba foglalt életcéljai

Ami csak homályosan van megfogalmazva, azzal kapcsolatban nem valószínű, hogy határozottan tudna cselekedni. Ami kristálytiszta, az egyértelmű, az biztos, és minden kétséget kizáróan el van döntve. Ön akarja, és kész. A részletek elégséges szinten ki vannak már dolgozva ahhoz, hogy határozott lépéseket tegyen az adott irányba.

Ha írásban van, az egyrészt jobban tudatosult, amikor leírta, másrészt újból és újból elő tudja venni, újra el tudja olvasni, és szükség szerint módosítani tudja. Így a követésük sokkal inkább biztosítva van, mint azon célok esetében, amelyek csak gondolatban léteznek.

Távol áll tőlem, hogy félelmet generáljak az olvasóban, de kristálytiszta, írásban foglalt életcélok nélkül az Ön karrierje állítom, hogy veszélyben van.

3. Ugyanabban a munkakörben ugyanazt a munkát végzi, legalább 6 éve

A továbblépés, az anyagiak bővülése nem az állandóságban, hanem a változásban rejlik. Karrier tanácsadók szerint 5-6 évnél tovább egy munkakörben nem érdemes maradni. Amikor egy munkakör már nem nyújt további fejlődési lehetőséget, akkor váltani kell.

Ha lehet, házon belül, ha nem, akkor házon kívül. Fáj, bonyolult, kényelmetlen – de gondoljon csak bele: ha a jelen helyzetben a továbblépésnek esélye sincs, akkor mi értelme ott maradnia? A fájdalom így is, úgy is ott lesz: a kérdés, hogy milyen hosszan, milyen tendenciával (csökkenő vagy növekvő) és milyen esélye lesz elmúlni? Ha tesz érte – váltás! - , akkor maximális.

4. Ön egyedülálló

Szomorúan veszem tudomásul, hogy hány és hány olvasóm írja, hogy „gyermekemet egyedül nevelem”. Főleg hölgyek.

Nem vagyok párkapcsolati szakértő. De állítom, hogy egyikünk – feleségem és én - sem lenne ott, ahol van, a másik nélkül. Néha szívás, néha nagyon kényelmetlen. De segítjük egymást a haladásban. És az eredmények örömét van kivel megosztani.

Javaslatom: ne ringassa magát abba az illúzióba, hogy egyedül könnyebb. Nem az! Minden csapatmunka! A könyvem megírása is az volt, gyerekeink nevelése, feleségem karrierje ugyanúgy, mint a vállalkozásom fejlődése. Hol így, hol úgy, jól, rosszul – semmi sem tökéletes! – de haladunk. Együtt.

Javaslom, Önnek is legyen egy támogató társa! Egy stabil, támogató párkapcsolat kincset ér.

5. Semmilyen konkrét jelzést nem kapott a főnökétől, hogy hosszú távon is számít Önre. És rég nem kapott előléptetést.

Amennyiben közvetlen főnöke Önt sokra tartja, és számít Önre hosszabb távon is, azt valamilyen módon jelezné Önnek. Vagy fizetésemelés, vagy előléptetés, vagy dicséret, vagy valamilyen jelzés formájában. Mert tudja, hogy ha Ön ambíciózus, és jól teljesít, akkor sokba kerülne, ha elmenne.

Ha semmilyen jelzést tőle nem kapott már legalább 2 éve, és közvetlen, az Ön jövőjével kapcsolatos beszélgetés sem zajlott le Önök között, akkor azon érdemes nagyon elgondolkodnia.

6. Fejvadászoktól, állásközvetítő cégektől rég nem kapott megkereséseket

Ez annak is lehet tünete, hogy Ön elmulasztotta jelezni feléjük, hogy létezik (mikor küldött szét utoljára aktualizált önéletrajzot?), és nyitott a megkeresésekre. Annak is lehet tünete, hogy amit elküldött nekik az önéletrajzában, az nem elég meggyőző a számukra.

Kevés olyan meggyőző tünete van a karrier-képességének mint, hogy fejvadászok, vagy állásközvetítő cégek a náluk lévő önéletrajza alapján időnként megkeresik, mert Önre gondoltak egy megbízásuk kapcsán.

Teendő: ha már rég nem tette, akkor aktualizálja az önéletrajzát, és küldje szét állásközvetítőkhöz, fejvadászokhoz, hogy tudjanak Önről. Jelezze nekik, hogy Ön van, hogy létezik, és nyitott egy esetleges továbblépésre.

7. Ön nem érzi jól magát a jelenlegi munkahelyén

No comment. Ha nem érzi jól magát, az azt jelenti, hogy nem teljesülnek a vágyai, és még csak reménye sincs annak, hogy teljesüljenek. Így valószínű, hogy az Ön teljesítménye sem túl jó.

Teendő: nézzen mélyen önmagába, mert annak, hogy nem érzi jól magát a munkahelyén, egyetlen oka van: saját maga. Tegyen meg bármit, hogy ebből a helyzetből kikerüljön, és kezdje el sokkal nagyobb felelősség-szinttel építeni a karrierjét – és vele együtt az anyagi gyarapodását is.